Saturday, 22 November 2014

"Segmen I Follow U By Blog Dieyla"

HYE YOU ALL ^_^

jom join sebelum tamat tempoh  :)


SEGMEN 'SAYA NAK TEMPLATE BLOGLIST'.

~ ✿*゚ Assalamualaikum,Salam 2014 ✿*゚ ~
 
http://kathyrbain.blogspot.com/2014/11/segmen-saya-nak-template-bloglist.html
 
SEGMEN 'SAYA NAK TEMPLATE BLOGLIST' | Setelah sekian lama tanpa sebarang segmen akhirnya kathyrbain.blogspot.com ingin mengajak rakan blogger semua agar join segmen kathy ini yang menawarkan dua hadiah berupa Template Bloglist dan satu hadiah misteri.

Syarat untuk menyertai segmen ini:-
  • terbuka kepada semua blogger.
  • letakkan banner ini dalam entri dan buat tajuk  SEGMEN 'SAYA NAK TEMPLATE BLOGLIST'.
  • wajib Follow belog Coretan Hati Kathy dan belog Kathy Rbain Diari Resipi .
  • sila lengkapkan slogan "Saya nak Template Bloglist By Kathyrbain.blogspot.com kerana ............. (tidak melebihi 20 patah perkataan) - wajib di lakukan oleh semua peserta untuk melayakkan diri dalam segmen ini.
  • hantar penyertaan sebelum atau pada 30 November 2014 di ruangan komen entri ini sahaja.
  • tarikh tutup penyertaan pada 30 November 2014 jam 11.30 tengah malam dan keputusan hanya akan di umumkan setelah 3 Disember 2014 (setelah owner segmen balik bercuti dari Tawau,Sabah).
Hadiah yang di tawarkan:-
  • 2 Template Bloglist untuk 2 pemenang dengan slogan paling kreatif.
  • hadiah misteri ole² dari Sabah untuk seorang Top Referral segmen.
SELAMAT BERSEGMEN ^_*

"Saya nak Template Bloglist By Kathyrbain.blogspot.com kerana mudah untuk blogger lain datang ke blog saya  ^_^ ""

 

Friday, 21 November 2014

pasti ada sebabnya


HYE YOU ALL ^_^




Kadang-kadang.Kita memang tak faham apa yang Allah dah aturkan untuk kita.Kadang-kadang.Benda yang jadi tak seperti yang kita harapkan.

Tetaplah yakin dengan perancangan Dia.Sebab Dia dah merancang yang terbaik untuk kita.

Everythings happen for a reason.. ^_^





#SHARE FROM FB AKU ISLAM 









Monday, 17 November 2014

Basic Make Up Everyday


ASSALAMMUALIKUM

HYE YOU ALL ^_^


today, ceewahh today gitu hee..
nak share something from my friend tentang make up..
 
antara member2 dila dia ni laa suka bermake up.. 
tapi still look nice and sedapp mata memandang (plizz tinah kembang aku puji hang ahahaha)
dila pun beljar sikit-sikit dari dia..


so sesiapa yang nak keluar rumah, nak pakai make up simple-simple jer
boleh laa tengok ini :)







1. pakai bb or cc cream untuk kekal kan bedak and mudah korang nyorok jerawat

2. pakai bedak favourite korang

3. pakai eyeliner.. tak kisah liquid atau pun pensil

4. pakai mascara.. pakai sikit-sikit .. jangan over.. nanti comot..

5. lastly, pakai lip bam or pakai gincu.. ikut laaa yang mana suka..

6. done ^_^

#share from wechat member dila ni :)


so macam mana senang je kan..
tapi still look nice .. ni basic jer :)


selamat mencuba ^_^



eh isteri jaga suami ke atau suami jaga isteri?


ASSALAMMUALIKUM..

HYE YOU ALL ^_^




heee sejak dah pergi kursus kahwin ni, topik macam ni juga menarik hati hee ^_^

ahahaha why not, pengetahuan juga kan :)

tengok gambar dekat atas ni, agak semuanye dah faham

walaupun isteri tu suri rumah je, jangan ingat dia duduk rumah tak buat kerja..
lagi banyak kerja yang di buatnye..

dah ada anak berganda lagi kerja dia..

teringat masa pergi kursus kahwin haritu.. ustaz ni cerita

ayat suami selalu guna bila balik dari kerja..

''awak buat apa je dekat rumah''

wahai suami-suami sekalian.. isteri dari bangkit sampai nak tutup mata
masih uruskan hal rumah tangga..

so sometime tu tunjuk laaa yang kita hargai sikit..
seronokkan hati isteri tu..
macam ustaz haritu kata, bagi bunga sekuntum je tapi si isteri ni boleh ingat sampai 5 tahun akan datang heee

nampak tak punya hargai kalau suami buat macam gitu..
hargai laaa sesiapa pun jodoh kita.. ^_^



Friday, 14 November 2014

S.A.B.A.R


HYE YOU ALL ^_^

biar laaa gambar berbicara :)









semoga kita sentiasa dalam keadaan bersabar bila kita berdepan dengan ujian Allah

in shaa Allah ^_^



#gambar from goggle




Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist 2015



Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist Jan-Jun 2015 kini bermula. Penyertaan dibuka mulai hari ini sehingga 30 Disember 2014.

Klik link dibawah banner untuk join! Jom semua, kita join :)

Semua yang join akan tersenarai dalam bloglist BuatWanita.Blogspot.Com untuk bulan Januari 2015 hingga bulan Jun 2015.

Pemenang bertuah akan menerima hadiah sponsor dari LittlePuteri.Blogspot.Com

Thank you for your support!

" Segmen #2 : Bloglist Disember 2014 "



pendapat saya : blog simple and nice :)
semoga berjaya dalam dunia blog ye ^_^


jom join semua..

Tarikh : 12 Nov 2014 smpai 22 Nov 2014






"Segmen : Blogwalking by Syahirah Valiant #1"




jom join you All ^_^

tekan banner dekat atas ok, kalau nak join :)




Tuesday, 11 November 2014

Let it GO !!!



ASSALAMMUALIKUM..
HYE YOU ALL !


hari berganti hari blog makin jarang di update ahahahaha
hee busy dengan plan baru.. nanti dila share plan dila yang tengah dok busy sekarang
doa kan apa yang dila lakukan sekarang ni akan membuahkan hasil nanti .. in shaa Allah..
hee tq semua ^_^


Alhamdulilah.. 
setelah hampir 5 bulan ..
serious dok kira tadi dah 5 bulan dah (macam tak percaya ) ..
dila berhadapan dengan situasi yang amat menyukarkan laaa kiranye

apa dia ? apa dia?

jeng jeng jeng heee

''PUTUS CINTA''






hahahhaa.. ni pengalaman kiranye.. ni laa first time bercinta, nila first time putus cinta..
tak tahu nak control perasaan macam mana time tu..

so anda2 di luar sana kalau putus cinta..
i know how your feel heee

masa mula-mula dia bagitahu kata-kata yang menyakitkan tu..
hampir sebulan tak berhenti menangis serious tak tipu..
kalau nak di katakan setiap jam.. air mata tak pernah berhenti

muka dah hilang seri sebab memang dah tak pernah senyum or gelak
kurang makan.. berat turun sekejap je lepas tu naik balik ahahhaha..

grastik paling teruk kena.. muntah dari pukul 4 pagi sampai ke subuh..
tak boleh tidur sepanjang hari hampir 3 bulan macam tu tak ingat dah ahahahha..

demam, hilang keyakinan diri..
and and macam-macam laaa kena dekat diri ni..

ingat lagi time drive still menangis sebab radio putarkan lagu jiwang ahahahaha
stress bawa kereta time ni heee..

ini laaa antara kesan yang kena dekat dila time putus cinta..
tapi apa yang terjadi mamat tu langsung tak tahu..
banyak kesan buruk je yang dila dapat..

waaaaaa... teruk taw dila ni seksa diri nama nye tu
tak baik.. ish ish ish..

ahahahaha maaf.. i just want share sometihng that i think semua orang kena tahu..
bila kita putus cinta dengan cinta manusia, kita akan seksa diri kita
kita sedih memanjang..
tapi Allah sentiasa bersama kita..

Perempuan yang suci adalah perempuan yang dijaga oleh Allah. Tidak sedikit pun Allah membenarkan lelaki menyentuh dirinya walaupun hatinya. Kerana Allah teramat mencintainya. Tetapi andai kita bergelumang dengan cinta lelaki, di mana Allah untuk menjaga kita? Allah seperti melepaskan kita kepada seseorang manusia yang lebih mengecewakan kita. "Jika Allah dtgkan kesedaran dlm diri supaya meninggalkan cinta seorang lelaki, bermakna Allah mahu ambil kita kembali utk dijagaNya. mengapa masih ragu2?".." Kekuatan usah ditunggu tapi harus dicari"..hargailah kesempatan yg Allah berikan...







aku bersyukur Allah telah memisahkan aku dengan pasangan aku dulu..
aku bersyukur sebab aku tidak lagi bergelombong dengan dosa-dosa lagi..

kita ingat masa kita putus cinta, sedih sebab kena tinggal
kita hilang segala-galanya..
tidakkk sesama sekali.. 
kita ada ALLAH..

sudah laaa sahabat sekiranya kamu tengah putus cinta sekarang,
lap laaa air mata mu..
tanam laaa dalam hati..
sampai di sini sahaja aku bersedih, dah tiba masa aku bangkit untuk lebih dekat dengan Allah..

in shaa Allah sahabat.. Allah nampak apa yang kita buat ^_^
sabar ok, kuatkan hati jangan jadi macam dila berbulan-bulan sedih..
tak guna semua tu !! bangkit ok !!

kita kerja syurga sekarang..
kita sama-sam berusaha ye..
tinggal larangan Allah.. kita buat apa yang Allah suruh.. ^_^




Wahai saudara-2ku, jadilah seorang mukminah yang berperang dengan nafsu untuk mendapatkan iman yang teguh.. Agar datangnya nanti seorang mujahid yang cinta akan Syahid menjadi pendamping yang sah dan semuanya itu semestinya kerna Allah..