Thursday, 24 July 2014

Buku Puisi.. Akhirnye......


firstly, meh dila nak habaq yang dila ni bukan laa jenis orang yang suka berpuisi-puisi ni
lagi-lagi nak p beli buku puisi and baca..
tak pernah terlintas nak ada koleksi buku puisi ni, novel tu dila layan laaa hihihi

nak di jadikan cerita, sejak hati dah patah seribu ni *ahahaha gedikk betul aku ni buat ayat over2 ni huhu*

terjumpe satu instagram ni, dia tunjuk salah satu puisi dalam buku tu..
apa respon dila??

first!
*bestnye ayat dia*
*mendalam nye kata-kata dia*
*kenapa kata-kata dia terkena je dekat aku ni hmm*

second
*typing* (apa tajuk buku ni ye, beli dekat mana)
ahaha terus comment...

ok dila baru baca yang dia tunjuk tu, belum lagi satu buku
tapi dila dah terus mencari buku ni..

nak beli tu pula masalah juga, dah 2 kedai buku pergi keluar masuk
tak ada juga buku tu.. hmmm and last..
dila beli secara online laaa
haaaa kan senang hehehe

akhirnye, buku tu menjadi milik aku juga!!!! :D


BUKU NI LEBIH KEPADA PERASAAN SEORANG WANITA..
SO BOY2 YANG NAK MEMAHAMI PERASAAN PEREMPUAN TU, BOLEH LAAA BACA :)


ANTARA PUISI NYA:

" Kau boleh menyadar pada seribu bahu kalau kau mahu,
tapi kau memilih untuk yang satu itu, yang paling dungu,
yang buat kau bersandar sambil airmata kau jatuh bertalu,
dan hati kau pecah seribu


"Mungkin apabila tiada lagi air mata
baru kau akan benar-benar percaya 
yang aku hanya mahu kita bersama
bukan sekadar buang masa.


Dan banyak lagi, kalau ada yang nak beli tapi tak tahu dekat mana
boleh whatapp dekat nombor ni 0172455448
sebab dila beli melalui tu.. hehe tu je laaa nak stroy..
SELAMAT BERPUASA YOU ALL :D






6 Ungkapan Di Benci Oleh Gadis!

SALAM..

korang meh sini nak habaq,
 ada sestengah ayat tu perempuan tak berapa nak suka..
bagi lelaki yang ada girlfriend ke or wife ke.. 
haaa hangpa kena ambil tahu pasai ni..
sebab tersalah cakap karang merajuk pula girlfriend or wife tu..

setiap perempuan ni berbeza kelakuan,
ada yang kasar, ada yang lembut, ada yang senang menagis and macam-macam laaa..
tapi hati perempuan ni semua cepat tersentuh, walaupun perempuan tu kasar macam mana sekali pun
kalau something yang buat dia terasa hati dia pasti akan menagis..
so boy2 di luar sana, belajar fahami hati perempuan ye.. ^_^


6 ungkapan yang di benci oleh gadis!!


# 1 : GEMUK
Jangan sesekali cuba komen dan berkata jujur tentang kegemukan seorang gadis. Sungguhpun niat kamu untuk menyedarkan si dia untuk menjaga berat badan dan saiz badan tetapai perkataan ‘gemuk’ mampu melukakan hati seorang gadis!


# 2 : SAMPAI SINI SAHAJA
Si gadis boleh hilang arah bila kamu akhirkan perbualan kamu dengan perkataan ini. Bagi mereka kamu seakan berniat untuk tinggalkan si dia keseorangan. Boys, harus diingat, gadis tidak suka rasa kesunyian dan kesedihan ya.

# 3 : YOU ARE UGLY
Kecantikan seseorang itu sangat subjektif. Jangan sesekali kamu cuba kata muka si dia hodoh atau kurang lawa. Perkataan ini akan membuatkan si dia murung dan bersedih di hadapan cermin. Lama kelamaan si dia pasti akan hilang keyakinan diri.

# 4 : SAYA JUGA MEMINATI DIA
Gadis  memang suka bersaing, namun hanya dengan orang yang tidak di kenali. Jika si dia dapat tahu sahabatnya atau orang di sekelilingnya suka sesuatu atau seseorang yang diminatinya juga pasti si dia akan berundur dan cuba mengalah walau ia menyakitkan hati.

# 5 : KAU NI KUAT MAKANLAH!
Apabila seorang gadis sedang makan, jangan tegur seleranya yang sedang membuak-buak. Keadaan ini akan membuatkan si gadis rasa sedih dan mula ‘mengikat perut’.

# 6 : APA DAH JADI DENGAN KULIT ?
Perkataan simple ini mampu membuatkan seorang gadis kelam-kabut mencari cermin. Seakan satu tamparan hebat jika mereka dapati ada sesuatu ‘benda asing’ yang melekat di wajah mereka. Sungguh pun ia hanya secebis tisu.


ingat ye! ayat dekat atas ni memang perempuan kurang suka.. *termasuk dila sendiri cewahhh hihihi* 
ahahaha dulu ada boy ni kata dila ni gemukk =,= ... esok tu start joging and kurang ambil nasi taw terus jadi stress ahahaha.. *zaman tak matang lagi tu ahahaha*

*share dari majalah remaja..* 


Tuesday, 15 July 2014

Calaqisya opening dekat IPOH


huhuhu rasa nak lepmang-lempang je diri ini
sebab kisah ni nak dekat 2 bulan baru nak update hihihi..

macam tajuk dekat atas ni
dila pergi opening calaqisya 31 Mei hari tu..

mesti rata-rata dah kenal butik calaqisya sekarang kan..
sebab calaqisya sekrang dah famous kira meletop-meletop gitu hihihi

dila teruja ok nak pergi.. ahahha keluar rumah pukul 7 pagi sebab opening 
pukul 11 am.. rumah dila nak ke ipoh tu ambil masa sejam juga..
kali ni pergi dengan member, penat taw tunggu sebab member lelaki pun nak join sekali
apa lelaki pun nak tengok tudung ni aishhh yelaa tu kalau nk beli dekat mak ahahaha

teruskan cerita, tunggu kawan-kawan ni makan masa juga and dila sampai butik calaqisya tu pukul 12 tengahhari..
cuba teka apa yang buat dila terkejut..
yang buat dila terkejut ialah semua warna tudung yang dila nak dah habis, dah habis ok.. nak nangis taw, beria tengok jam tak kan sejam lewat semua nak habis ni
geram taw.. tapi tapi dila gagah kan juga ahaha, pergi tanya pekerja dekat situ and tanya kot-kot ada dekat stor, 
ada laaa sehelai dua yang warna dila nak dapat..hehehe 


GAMBAR DARI IG: CALAQISYA

lepas tu nak membayar tu pula satu cerita, panjang berbarisnye jenuh kaki dok berdiri
huhuhu pasang air cond tak terasa sangat sebab ramaiiii..


GAMBAR DARI IG: CALAQISYA

Ehhh dalam sesak-sesak tu dila sempat taw nak bergambar bagai
hehehhehe..


itulah kisah first opening calaqisya ni hihi, nasihat dila laaa haha kalau  mana-mana butik buat sale jangan laa pergi hari pertama sesak and ramai gila-gila hihihi..

dila suka butik calaqisya ni sebab semua design jubah dia cantik..
tak percaya usha la INSTAGRAM : CALAQISYA

raya ni berazam nak beli jubah dekat situ hihihi :D

akhirnya dapat juga koleksi tudung dari calaqisya hehehe

kalau hanpa tanya butik ni dekat ipoh area mana..
butik calaqisya ni betul2 depan AEON station 18

haaaa berpabdu je gambar ni, confirm jumpe.. berhadapan dengan AEON taw :)

habis je shopping bagai..terus main bowling ahahha
sebab lelaki ada turut serta mana nak tengok tudung ni, hehhehe



ok nak dekat maghrib baru sampai rumah..
fuhhh serious dari pagi sampai nak malam baru balik rumah..
apa-apa pun enjoy ^_^



ok tudung biru ni kawan baik dila..
 kitaorang sebenarnya ada geng tapi pergi opening ni kami berdua je..
sedihhh taw lagi tiga orang tak dapat join huhuhu..

ahahhaaha nk jadikan cerita, dia ni malam sebelum nak pergi opening ni
mesej ajak pergi esok, nak sangat pergi tapi takot sebab dalam kereta nanti dia seorang je perempuan
huhu, first plan nak pergi dengan family, kebetulan last-last my family ada hal and suruh dila pergi dengan kawan masa opening tu..
ahahaha suka laaa dia ni sebab ada member teman hehhe..
apa-apa pun terima kasih tinah!!!
hang banyak tolong aku cari tudung masa opening tu.. tq sangat-sanagt..
lepas ni ada sale lagi kita pergi sama-sama lagi and tiga orang lagi tu hihiihi..
hang memang penasihat yang terbaikk..
love you beb :D


Sunday, 13 July 2014

Taman Tasik Taiping


Alhamdulilah.. semakin hari semakin boleh terima kenyataan yang dia bukan milikku lagi..
Allah pinjamkan dia kepada ku selama 5 tahun mungkin bersebab..
kisah ku dengan dia terhenti di tengah jalan..
siapa yang tak sedih kan.. for me, memang kecewa
and dila dah rasa sakit tu, memang sakit..
lepas ni dila mungkin berhati-hati nak ada perasaan dekat mana-mana lelaki :)
semoga aku kuat untuk hari-hari mendatang..

dila ada share kisah duka ini dengan sorang sahabat dila ni..
member masa sama-sama belajar form 6 ..
dila ada mesej dia..

''bila nak datang taiping''

member dila balas..

''hujung minggu ni hehehe''

bila member dila ni kata hujung minggu ni dia balik taiping..
yeaaaaa i'm very2 happy..

dila baru pindah taiping so tak ada kawan lagi dekat sini..
bila member dila ni nak balik kampung dia dekat taiping hujung minggu ni..
serious dila paling seronok..
sebab ada member yang boleh gelak ketawa semua tu..
sebab bila dia ada tak terfikir pasal kekecewaan yang ku alami ni..





ambil memberku sorang ni, terus bawa pergi taman tasik..
lepas tu lepak dekat tepi taman tasik acah2 macam dating2 gitu hehehe


lepas habis lepak dekat tepi tasik..
cadang nak naik kepala itik tu.. hehehe






happy dapat kayuh kepala itik tu dengan member ku sorang ni..
tengah-tengah kayuh pun still cerita macam-macam ahahhaha.



nak dekat 2 jam macam tu spend time dengan dia ni..
huuhu terima kasih beb sebab balik taiping and jumpe dengan aku..
serious segala kesedihan aku sepanjang minggu-minggu ni terubat bila dapat gelak-gelak dengan ko semalam..
nanti rajin-rajin laaa mai taiping lagi..
terima kasih beb..
love you ^_^

Friday, 11 July 2014

bersama perancangan

mungkin apabila tiada lagi air mata
baru kau akan benar-benar percaya
yang aku hanya mahu kita bersama
bukan sekadar buang masa


aku tak percayakan perancangan 
sebab aku akur hidup telah ditentukan
tapi bila kita sama-sama mula menyusun 
rancangan, strategi dan plan masa depan 
hati dan jiwa aku menguntun senyuman
kerana disitu aku nampak keyakinan
dan arah serta tujuan sesebuah hubungan 
ia bukan sekadar permainan


"Contest Meneka Jantina Anak Merahitujambu"




dila teka...


sebabnye hati kuat mengatakan baby girl ni heheehe..




Thursday, 10 July 2014

Segmen Saya Mahu Kad Raya Dayang Deno

klik banner


**10 blogger bertuah akan dapat kad raya LE dayangdeno
**Cara pemilihan pemenang melalui Random.org 
**Pengumuman keputusan Random.org pada 15 Julai 2014


Tamat : 14 Julai @3pm

"Segmen : Saya Nak Kad Raya by Wawa !"



15 pcs x 15 kad raya
 5 pcs x 5 Bookmarks & Card Limited Edition by Wawa


"Segmen Jom Blogwalk ! by Mellya"

Assalammualaikum.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Dengan sukacitanya Mellya merasmikan Segmen Blogwalk kecil-kecilan anjuran Mellya sendiri. Hihi harap ramailah yang sudi join. Tambah kenalan, tambah page views sekali ye.


TAMAT 24 JULY 2014.
Syarat penyertaan :

**SYARAT WAJIB**
Create post bertajuk "Segmen Jom Blogwalk ! by Mellya"

Tinggalkan link penyertaan di entry ini sahaja 

**SYARAT TAK WAJIB** 
Follow Blog dan tekan iklan yang ada

P/S : Terima Kasih daun keladi bagi yang menjayakan Giveaway Mellya dan Iola serta Simple Giveaway Projek Dress Bajet. Tahniah juga buat pemenang :)


Segmen 2 Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe



klik banner untuk join :)

sepi hanya sementara


ALHAMDULILLAH.. yeaaa masih merasai bulan ramadhan yang mulia ni :)
datang je bulan ramadhan ni, apa juga ibadah kita lakukan akan di lipat ganda kan pahalanya..
maka dengan itu berebut-rebutlah kita melakukan ibadah ye :)

sebelum tu terima kasih untuk kawan blogger dila yang beri kata-kata semangat
dekat entry sini.. Dila tak tahu nak cakap macam mana .. dila memang terharu, terima kasih dengan kata-kata semnagt korang beri dekat dila..

dila menyepi untuk mencari ruang, untuk mencari semnagt balik
kadang-kadang bila kita dalam keadaan sedih, kecewa kita perlu mencari ruang untuk diri sendiri..munasabah diri balikk..

hope kekecewaan ni akan memberi sinar yang baru kepada dila satu hari nanti
in shaa ALLAH :)

terima kasih kawan blogger  :)


Wednesday, 2 July 2014

Macam mana nak hilang perasaan ni????


Firstly, sory kali ni dila tulis lebih pada hal peribadi dila..

dila dulu budak baru dekat stu sekolah ni, budak baru memang orang pandang laa kan hihihi
first time jumpe..
pendek kan cerita, ada seorang lelaki ni asyik kacau dila setiap masa
sebab kami satu kelas dulu.. lama-lama jadi rapat
hari-hari cerita itu ini laaa..

one day, dila balik dari sekolah jalan kaki, selalunya seorang2 je jalan kaki
benda yang tak diduga dia follow dila dari belakang..
macam tak ada kerja mamat ni sedangkan rumah dia jauh dari rumah dila..
alasan dia hanya nak tahu rumah dila dekat mana..
*dila dari kecik memang susah nak ada kawan lelaki sebab dila jenis kasar orangnya*

lagi benda yang dila tak tahu.. rupanyanye mamat ni banyak juga peminatnye..
bila dila start kawan dengan mamat ni.. ramai yang dah tak suka kawan dengan dila..
hmmm lama-lama dila tak ada kawan perempuan dekat situ
mamat ni laa selalu teman dila..
dila hanya berkawan je, tak buat apa..
dan baru dila tahu, yang mamat ni ada couple..
sampai laa orang kata dila ni *perampas* hmmm
seriously dila masuk sekolah tu bukan nak jadi pereampas ke apa..

banyak juga kenangan pahit dekat sekolah tu dan mamat ni always ada dengan dila
berbulan kami kenal.. akhirnye dia cakap nak couple dengan dila
apa perasaan dila time tu???
yup dila terkejut sebab dia lelaki yang berani cakap macam tu dekat dila..
and I say NO!!! 

sory dila memang tak layan couple2 ni..
sampai satu tahap tu dia kerjar dila
dia always take care pasal dila..
lama-lama eiiii tak suka betul laa..
dia berjaya buat dila terima dia..
dan benda yang paling dila takut ialah *KECEWA*

sekarang hampir 5 tahun kami kenal..
dan sekarang perkataan * KECEWA* itulah dila tengah rasa sekarang..
now dia nak dila jadi kawan dia balik..
bak kata orang "habis madu sepah dibuang"

dulu ko kerjar aku, dulu ko take care pasal aku
dulu ko always ada masa dengan aku..
kenapa?? kenapa?? bila perasan tu dah ada
ko buat aku macam ni..  hampir 5 tahun aku setia dengan ko

kenapa ko tinggalkan aku semata-mata perempuan yang baru ko kenal..
stop playing me..
sakit tahu tak perasan ni.. sakit sangat..
sekarang ko tinggalkan aku macam tu je..
5 tahun bukan masa yang pendek..
banyak kenagan ko tahu tak..
aku yang sakit tapi ko tengah bahagia..
kenapa ko buat macam ni.. kenapa beb??