Thursday, 27 February 2014

bad mood hmmm..

salam
errrr tak suka laa bad mood, bad mood ni.. tak suka!!! hmmmm
knp dila knp dila.. ad masalah ke???

sedih laa mcm ni.. emmm stresss laaa.. tu je :(

notes: cepat-cepat laa hilang perasaan ni ..

Sunday, 23 February 2014

Shila Amzah - Xiang Ni De Ye (I Am A Singer 2) 21Feb2014



salam..
macam tajuk dekat atas tu..
Shila Amzah now join lagi competition dekat China
yang merupakan Program no.1 terbesar di China...
Shila Amzah tercalon dalam program 'I Am A Singer'

kalau korang ada perasaan macam dila ni confirm menangis walaupun tak faham apa yang dinyanyikan sebab Shila Amzah bawa lagu mandrin..

bila tengok youtube, orang dekat situ pun menagis bila Shila Amzah dah habis menyanyi..
serious proud of you SHILA AMZAH


NOTES: BAKAT SESEORANG ITU BERBEZA-BEZA. MUNGKIN REZEKI DIA KE ARAH INI




'Mini Topup Giveaway by Aniss Anissa' :)


jom join you all.. tekan banner untuk join :)

Apakah ini???

salam..
ahahaha tajuk lari dari apa yang nak di ceritakan..
sebenarnya nak cerita pasal my junior..
 korang ni dah kenapa haa???
suka taw buat k.dila rindu-rindu bagai..

 sekarang ni semua ada dekat asrama.. kebetulan tahun lepas dah masukkan wifi dekat pejabat asrama..
so boleh bayangkan.. rasa tu bukan macam asrama dah.. dah macam rumah ada wifi bagai
ahahaha..
so mereka ni pun time prep curi-curi laa tu online facebook..
yg dila pula memang 24jam depan lappy.. 
ada je laa yang menghantar mesej dekat fb.. lain2 orang pula tu ahaha..
soalan pertama diorang akan tanya..

'bila nak datang melawat'
'nanti melawat bawa makanan taw'

oiii korang ni laaa ahahaha..sakit taw jiwa layan korang..
tapi k. dila pun rindu dekat korang!!!






aishhh rasa nak bagi tahu warden je yang korang ni online ahahaha..
in shaa ALLAH bulan 3 ni k.dila datang..
makanan k.dila tak sure boleh bawa ke tak..
karang k.dila masak korang tak nak makan ahahaha..
(k.dila tahu korang tak dapat baca apa yang k.dila tulis sekarang tapi k.dila harap satu hari nanti korang jumpa entry ni k.dila nak korang tahu.. yang k.dila sayang dekat korang macam adik k.dila sendiri.. I miss you all)




NOTES: NANTI KITA JUMPA TAW MY JUNIOR SEMUA :)

Saturday, 22 February 2014

''Segmen Review Blog- 3 Hari Sahaja !''


klik banner untuk join :)
jom join.. segemen ni untuk 3 hari sahaja.. :)

''segmen: pencarian bloglist by Anna96''


jom join ramai2.. klik banner :)


"Pelancaran FB Page Ianfaizal.com"


jom join ramai2 :)

First Giveaway by Mrs Bella


Assalamualaikum

klik banner untuk join...

Alhamdullilah akhirnya terlaksana juga giveaway pertama saya iaitu First Giveaway by Mrs Bella. Sebenarnya dah lama nak buat giveaway ni but takde time nak buat maklumlah busy belajar.Hadiahnya simple je syaratnya pun tak banyak. Pemilihan pemenang berdasarkan Random and jangan lupa meriahkan First Giveaway by Mrs Bella

Tag 2 org rakan : hanim, cik yaya
Link profile facebook : https://www.facebook.com/dila.khir

SENARAI PESERTA



*TAMAT*


kilik banner untuk join :)


SENARAI PESERTA


  1.   http://noorhanim94.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html
  2. http://mynameishafizah.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html
  3. http://adnan-daughter.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html
  4. http://amirkhalis.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html
  5. http://misteriomuchacha.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html
   7.  http://inicaraaniss.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html
   8. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html
   9. http://nurulbalqisathirah.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html
  10. http://fryingfishyy.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html
    
   11.http://mellyareenza.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai-by.html
   12.http://enciktuanbesar.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html
   13. http://eyqayushaiza.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html
   14. http://tyliaday.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html
   15.  http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html

    16. http://cenderahation9.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html
    17. http://pelepakprofessional.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html
    18. http://salinasafea.blogspot.com/2014/02/segmen-blogwalking-beramai-ramai.html 
    19. You're next!



Friday, 21 February 2014

'segmen blogwalking beramai-ramai'


*TAMAT*



Salam..
Alhamdulilah, akhirnya hasrat nak buat 'segmen blogwalking beramai-ramai'
tercapai juga hari ini.. dila berharap 'segmen blogwalking beramai-ramai' ini dapat sambutan yang menggalakkan..


syarat-syaratnya:-
1. follow blog :   satu  dua *wajib*
2. like my page *wajib*
3. buat tajuk entry : 'segmen blogwalking beramai-ramai'
4copy banner dekat atas tu dan backlinkkan ke blog dila..
5. submit link penyertaan ke komen entry ni sahaja *di tempat lain tidak di layan*

Hadiah??
hadiah istimewa dari dila untuk 3 peserta ..



tarikh mula: 21 Febraury..
tarikh tamat: 1 Mac
*SENARAI PESERTA*


selamat berblogwalking , dila harap korang dapat memenuhi syarat di atas ye..
harap korang *jujur* 
semoga dapat sambutan (ajak laa teman baik, sepupu, jiran and semua laa join sekali ye)..
dan korang kena laa rajin-rajin tengok
blog perserta yang lain
 salam UKHUWAH dari dila :) ...

Nasyid competition




SALAM..
support them guys from nasyid underground competition..
if you think this video best just klik button like..
dila dengar pun samapi terdiam di buatnya..
so you all dengar laa sampai habis, dila rasa tak rugi pun..
nanti ajak laa kawan, ayah mak sepupu jiran semua dengar laa dan
jangan lupa tekan button like ye :)
(penilalian di buat berdasarkan like paling banyak).. I just help my friend..
so tak salah kita membantu orangkan..
tiba masa kita nanti mesti kita juga memerlukan pertolongan dari orang lain juga..



NOTES: BIAR LAA KITA MENDENGAR SESUATU LAGU TU YANG DAPAT DATANGKAN FAEDAH KEPADA DIRI KITA..

Monday, 17 February 2014

"GA 1 ANIVERSARY SEMEK dan MAMAT"

kalau nak join tekan sini 


''Pada tanggal ini, kira-kira setahun yang lalu, pada hari itu lah aku merasa hidupku

semakin indah karena kamu bersedia menjadi bahagian belahan jiwa ku. Makasih ya  

Kamu telah menyinari hatiku ini dengan pelangi cintamu..''




HAAPY ANIVERSARY (SEMEK DAN MAMAT)
MAY ALLAH BLESS YOU AND YOUR PARTNER
(nanti wedding jangan lupa jemput hehehe)

Saturday, 15 February 2014

"Mini Giveaway by Nrl Shfyqh"

jom join.. klik sini..

Giveaway ni bermula pada 14 Februari dan berakhir pada 23 Februari !!!




Kenapa apa yang di rancang semua tak jadi??

Salamm..
kebelakangan ni dila banyak benda yang perlu di fikirkan..
hari-hari tengok blog nak tulis entry tapi tapi hati ni tak tahu laa..
rasa banyak fikir kot..

hanya untuk sharing..
 hari hari kita akan fikirkan.. 
''nanti besar aku nak jadi apa ye''
''bila besar nanti aku nak jadi doktor laa''
''aku nak jadi peguam''
and bla bla bla..

so banyak kita merancang untuk hidup kita ni kan..
 bila apa yang kita rancang tapi kita tak dapat..
so lepas tu akan rasa apa pula
(kecewa) ???
(menangis sampai esok pagi) ??
(mogok lapar) ???

jadi kesimpulannya, kita jangan salahkan takdir.. jangan sesekali..
knp.. knp???
sebab ALLAH punya perancangan lagi hebat dari perancangan manusia..
kadang2 kita nak macam ni macam tu, tapi ALLAH bagi yang lain.. 
sebab ALLAH tahu apa yang terbaik untuk umatnya..
so bila kita tak dapat apa yang kita nak.. jangan putus asa!!!
jangan kecewa sangat!!!
TERUS BERUSAHA AND DOA..
IN SHAA ALLAH ALLAH AKAN BANTU..



NOTES: PERINGATAN UNTUK DIRI SENDIRI ...

Tuesday, 11 February 2014

'' Segmen Mencari Kawan by El-Arifah''

Tekan Sini Kalau nak Join




" Mini February Giveaway "

[klik pada BANNER untuk join]

Senarai hadiah:

1st Top Referral:
Natural Bamboo Slimming Suit bernilai RM55

2nd Top Referral:
4 Strand Mixed Bracelet bernilai RM38

Cabutan bertuah:

4x Pin Shawl
2x Hairclip
2x Fridge Magnet
2x Button Badge
4x Keychain
4x Bookmark

Style Shades
Brooch Riben
Belt
Mini Pouch
Necklace (with box)

Obuse Liptint
Majalah JOM!
Album Gambar 4R
Handsock berenda
EXO XOXO Sehun Replica Photocard

UJIAN ALLAH





SALAM..
Allah tahu apa yang terbaik untuk umatnya..



Sunday, 9 February 2014

Tolong tekan je..





salam..
ok you all dila berharap sangat korang boleh tekan button like
 untuk page baru dila dekat FB

TERIMA KASIH YE!! :)


                                               Naad Lace    





guys tolong doakan kawan dila!!



Salam semalam dila ada tulis pasal entry abang kawan dila yang meninggal tu..
Ya Allah tolong doakan kawan dila serta keluarganya sentiasa tabah..

siapa ada beli metro hari ini.. korang dapat baca kejadian yang berlaku..
rasa nak menangis tengok kenderaan seperti itu..

korang boleh baca dekat sini


rasa tak boleh nak stop menangis
Al-Fatihah





Saturday, 8 February 2014

Tolong doakan ye!


Salam..
Ya Allah apa perasaan korang bila buka facebook, terbaca macam di atas ni..
Ya Allah, sedihnya tak dapat berada di samping kawan dila sekarang.. walaupun dila tak kenal siapa abang kawan dila ni..
tapi dila dapat rasakan bertapa sedihnya kehilangan adik-beradik..

Ya Allah, kau berikanlah kekuatan untuk kawan ku ni dalam berdepan dengan ujian yang kau berikan sesungguhnya aku amat sedih kerana tidak dapat berada di sampingnya sekarang.. kau kuatkan laa hatinya Ya Allah.. 

Al-Fatihah untuk abang kepada sahabat dila..
semoga arwah berada di samping orang-orang yang beriman.. Amin




To ecah: Aku tahu ko tak dapat baca apa yang aku tulis sekarang, mungkin suatu hari nanti ko dapat jumpa entry ni dan aku nak ko tahu yang ko masih ada kawan di belakang ko yang sentiasa doakan yang terbaik untuk ko.. tabah laa hati dengan ujian yang Allah beri sekarang.. semoga arwah berada di samping orang-orang yang beriman.. terus bedoa ye untuk arwah abang ko..
kuat ye kawan.. aku minta maaf sebab tak ada di samping ko sekarang..


NOTES: SETIAP YANG HIDUP PASTI AKAN MATI JUGA SUATU HARI NANTI.. 
Al-FATIHAH


TAHNIAH SEPAHTU!!!



Salam..
Alhamdulilah dan tahniah sepahtu..
tahniah!! tahniah!! 
ahahaha satu rumah menjerit tadi sebab sepahtu menang tu.. yeaaaa!!!

untuk perserta lain tahniah juga untuk tempat:
2) shiro
3) bocey
4)jambu
5) nabil..

tahniah.. btw I tetap support sepahtu hehehehe..
bak kata jep
'tak lawak tak pe tapi jangan biadap'
ahahahaha.. go sepahtu.. good luck untuk masa akan datang..

NOTES: REZEKI ALLAH TU LUAS, WALAUPUN SEPAHTU JATUH MINGGU LEPAS TAPI ALLAH BAGI MEREKA REZEKI SEBAGAI JUARA.. TAHNIAH!!


Friday, 7 February 2014

Segment: Up the Followers and Sharing the Quotes by Fiqa Nsz

Klik banner atau klik SINI untuk ke entri segmen. :)
Due Date Segment: 15/2/2014 
"Let's share our quotes to the world."
my quotes:


please guys!! don't stop dreaming..
go ahead.. no one can stop you..
but..
but..
you must to work hard.. to get your dreams become reality..


Dah Sampai!






Salam.. barang dah sampai..
giveaway dari World Hijab Day..
May Alllah bless you always..
now start to read.. ahahaha di sebabkan semua novel dalam rumah dah habis dibaca..



NOTES: SEMOGA SENTIASA MAJU JAYA DAN DI MURAHKAN REZEKI 

Thursday, 6 February 2014

LIFE

Salam..
ok sekarang sejak jadi penganggur dan hanya berkerja memelihara lemak-lemak ni
terasa laa boring sangat..
kalau ada member dekat sini memnag dah ajak hangout dah..
tapi tu laaa, tak ada siapa pun dekat sini nak  berkawan dengan dila..

ek'ele ko ni dila.. aku hempuk dengan batu karang baru sedar kot.. benda dah lepas.. biar kan sahaja jangan di ingat2kan lagi.. zipp mulut malas nak cerita pasal tu..


sejak peristiwa mikmok tu ahaha.. gilaa laa buruk nama aku bagi..
sejak tu dila bawa diri.. 
jauh dari segalanya.. tapi tak pergi jauh laa..
tapi rasa macam susah sikit laa life lepas tu.. pandai tanggung laa kan..
dah ko nak sangat lari dari masalah.. hambek ko!

sejak tu dila tukar sekolah,  ambil keputusan duduk asrama 
tapi tu laa.. bila member tanya.. kenapa ko pindah??
why??
why??
eiiii korang ingat desak-desak aku macam tu aku dapat bagi jawapan yang betul ke..
kadang-kadang malas nak layan .. malas tahu tak.. bila tanya pasal tu.. mesti otak ni, terimbau kisah mikmok tu .. bila ingat sakit tahu tak..
dah laa lari daripada masalah mikmok tu.. yang kasi ingat balik tu awat?? awat??

 tapi tapi..
dila sedar.. Allah telah merancang semuanya mesti ada hikmah sebaliknya..
lama juga duduk asrama tu..  masuk tahun akhir dila dekat asrama tu..
Allah ketemukan dila dengan seorang sahabat yang baik, sangat laa memahami..
seorang pendengar yang baik..
kisahnya kami satu kelas dekat form 6..
tapi tak rapat sebab dia dulu sekolah lain.. tapikan bila dia mula duduk asrama..
kami jadi rapat.. mula-mula sembang dengan dia ni dah rasa selesa sangat..
dia banyak tolong dila..  banyak sangat..
kami jarang sangat bergaduh.. sebab bila tak puas hati..
haa mai sini face to face je terus..
rahsia kami sentiasa kongsi berdua..
she so amazing.. 
tapikan kalau dah berjumpa.. tak payah laa toleh kiri kanan sebab orang memang pandangnya..
 yela kalau dah lama tak jumpa kira berbakul2 laa ceritanya..
ada je laa benda nak di gelakk ahahahaha

so Allah tahu apa yang terbaik untuk hambanya.. apa yang terjadi mesti ada hikmah..
walaupun dila bawa diri tapi Allah ketemukan dila dengan
 seorang sahabat yang penyanyang, penyabar..
 thknz you my friend because ko pilih aku sebagai seorang sahabat untuk ko.. walaupun kita kenal hanya kejap je.. terima kasih sentiasa berada di sisi aku, always give me support bila aku jatuh dan bangkit..











start kenal dah makin rapat.. macam2 acara taw nak masuk sama-sama..
'kalau ko masuk aku nak masuk juga' .. ahahah sampai macam tu sekali..
rindu setiap kenagan dengan dia ni.. semoga persahabatan ni kekal samapi bila-bilaa


NOTES: KADANG-KADANG PERANCANGAN ALLAH TU LAGI HEBAT SAMPAI KITA TAK SANGKA DAN TAK TERDUGA AKAN BERLAKU.. 





Wednesday, 5 February 2014

FIRST GIVEAWAY by IZNI SOFIA

tekan sini untuk join


Tarikh tamat- 30 Mac 2014

Giveaway 5K Dunia sebenar Shida


klik sini untuk join 

                               jom laa join ramai-ramai :) 

"Mini Giveaway by www.AimanAziz.com"

tekan sini untuk join



  • Tarikh tutup : 14/02/2014

Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com

Tekan sini kalau nak join



             segmen ini bermula dari, 4/2/2014   

        SEHINGGA 5/2/2014, jam 1.00 petang... 


kenapa macam tu??




Salam..
kenapa macam tu..
kenapa beralih pada orang lain..
kenapa??
kenapa??
kenapa??



notes: kalau tiba masanya dia akan tinggalkan kita, pasti dia akan pergi juga.. peringatan untuk diri sendiri juga..



Giveaway Gadis Floral by Cik Akie

Tekan sini kalau nak join





bemula 4 feb hingga 15 feb..
so joom join ramai-ramai..


Monday, 3 February 2014

" segmen: bloglist istimewa ayuinsyirah tahun 2014 "

tekan sini untuk join


syarat-syaratnyer :

1. macam biasa mana yg belum jadi follower ayu ...sudi2kan la jadi follower ayu yer...takde paksaan..
2. kalau nak like pages ayu pun di alu2kan..kalau nak tekan2 iklan kat blog ayu pun boleh...jgn segan2...hehe
3. macam biasa... letakkan banner diatas yer...banner suasana dlm kelas ayu....hehee..nanti backlink kan ke entry ni yer..
4. buat tajuk " segmen: bloglist istimewa ayuinsyirah tahun 2014 " 
5. dah siap...boleh hantar...hehehe....letakkan link entry kawan2 kat ruangan komen dibawah yer...

Segmen Jom Beramah Mesra

KALAU NAK JOIN TEKAN SINI 

PEMILIHAN PEMENANG:
-menggunakan random.org

HADIAH – GAMBAR HADIAH KLIK SINI
Tafsir pimpinan Ar Rahman kepada pengertian Al Quran
Jam tangan 2x
Dress
Fridge magnet 2x

TAMAT: 21 FEBRUARI 2014







"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014"

TEKAN SINI KALAU NAK JOIN




 link sponsor 




                            TARIKH TUTUP : 16 FEBRUARI 2014



Sunday, 2 February 2014

BULAN FEBRUARY



salam..
alhamdulilah dah masuk bulan february dah kita semua..
cepat je masa berjalan..

dalam bulan 2 ni..
banyak benda dila kena berhadapan..
semoga apa yang berlaku dalam bulan 2 ni..
membawa kegembiraan pada dila dan korang semua :) 
in shaa ALLAH


NOTES: KITA TAK TAHU APA YANG BERLAKU DI MASA HADAPAN.. TAPI YANG PASTI KITA BERUSAHA UNTUK MENJADI YANG TERBAIK DARI SEMASA KE SEMASA

miss you..

salam..



haa nampak kan gambar dekat atas ni yang
*tudung pink kelabu tu my member*  *budak kecik ni anak warden*
ahahaha tu bukan pointnya..
nak cakap rindu dekat member ku seorang tu..
dia lah kawan yang paling dila rapat, dia juga member yang dila kenal mula2 masuk asrama..
tengok muka muda kan sebab dia ni suka gelak..
akhirnya dia jadi penolong dila masa dekat asrama..

tapiii hmmm sejak dua2 pegang jawatan tertinggi dekat asrama..
kami dah tak rapat dah.. warden ada cakap masa pelantikan,
kalau jalan2 mesti berdua.. tapi bila dah pegang jawatan tu..
kamiii dah tak seakrab yang dulu..
dia cari member lain, dila dengan member lain..
kenapa ye?? bila terjump ke apa ke.. just senyum je..
whyyy???? mungkin dia terasa kot..
 sampai laa sekarang dah tak contact dah..
MISS YOU!!!



NOTES: HARGAI LAA KAWAN YANG MASIH ADA.. KERANA BILA DAH HILANG ATAU DAH TINGGALKAN KITA PASTI KITA AKAN RASA RINDU  SANGAT